За попередньою інформацією, Пекін відправить свого представника на переговори / фото ua.depositphotos.com

Якщо Китай схвалить формулу миру України на майбутніх переговорах у Саудівській Аравії, це стане найбільшим дипломатичним призом цієї зустрічі, пише Reuters.

Як відомо, Пекін підтримує тісні економічні та дипломатичні відносини з Росією і досі відкидав міжнародні заклики засудити вторгнення РФ в Україну.

Варто відзначити, що Китай був запрошений на попередній раунд переговорів у Копенгагені в кінці червня, але не був присутній.

Відео дня

"Цього разу ми повторили нашу роботу з Пекіном... і у нас є певні позитивні сигнали", - зазначив представник уряду Німеччини.

Міністерство закордонних справ Китаю не відповіло прямо на питання, чи візьме Пекін участь у зустрічі.

"Китай готовий працювати разом з міжнародним співтовариством, щоб продовжувати грати конструктивну роль у врегулюванні ситуації", - сказали у міністерстві.

Однак пізніше стало відомо, що нібито представляти Пекін буде спецпредставник у справах Євразії Лі Хуей.

Переговори про мир в Україні у Саудівській Аравії

Нагадаємо, в Офісі президента розповіли, що участь у переговорах про мир в Україні, які відбудуться найближчими днями у Саудівській Аравії, планують взяти понад 40 країн.

"Це поки не саміт, а зустріч на рівні радників з безпеки і відповідних зовнішньополітичних радників або політичних директорів відповідних МЗС. Це друга подібна зустріч. Перша відбулася в Копенгагені 24 червня. Тоді взяли участь рівно п'ятнадцять країн", - зазначив заступник керівника офісу президента Ігор Жовква.

За його словами, поки підтвердження від деяких країн все ще надходять, тому точну їхню кількість зараз назвати неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини: