У Туреччині заявили, що Україна та Росія працюють над спільним документом

Мевлют Чавушоглу зазначив, що остаточне рішення за президентами Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним.

Українська і російська сторона працюють над спільною декларацією. Документ розробляють для врегулювання ситуації в Україні

Про це повідомляє турецька газета Sabah.

"У цьому процесі існує проект спільної декларації. Наголос зроблено на неупередженості, безпеці та гарантіях", - заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

При цьому він вказав, що паралельно з розробкою документа працює залаштункова дипломатія. Водночас дипломат вказала, що остаточне рішення за президентом України Володимиром Зеленським і російським лідером Володимиром Путіним.

Українсько-російські переговори в Туреччині

29 березня у Стамбулі відбувся перший раунд переговорів між делегаціями України та РФ. На цих переговорах Україна запропонувала підписати Міжнародний договір про нову систему гарантій безпеки для неї.

Після звірств російських військових у Бучі процес зупинився. Втім, навіть попри це, президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна не має іншого виходу, окрім як сісти за стіл переговорів з Путіним.

12 квітня президент РФ Володимир Путін заявив, що переговори з українською делегацією повернулися в глухий кут після "провокацій" в Бучі. Пізніше глава української делегації на переговорах з РФ Давид Арахамія спростував заяви росіян про те, що Україна нібито відмовилася від Стамбульського Комюніке і змінила свою позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: