У Татарстані священнослужитель скоїв звірячий злочин / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

У російському місті Нижньокамськ (Республіка Татарстан) священник храму святого праведного Іоанна Кронштадтського - ієрей Михайло Зубарєв, зарізав свою дружину Вікторію, а потім розчленував. У пари було двоє спільних дітей.

Без матері залишилися двоє неповнолітніх - 8-річна дівчинка і 17-річний хлопчик. Чоловік сховав голову дружини в холодильнику, першою останки матері знайшла дочка, а потім прийшов син і викликав силовиків, повідомив Telegram-канал Mash і додав, що дітей забрали в лікарню для надання психологічної допомоги. На каналі йдеться, що основна версія така - Зубарєв убив дружину через ревнощі.

"Священник..., за нашими даними, приховав те, що він стояв на обліку в психоневрологічному диспансері при переїзді з Мурманської області в Татарстан. Зараз він затриманий і знаходиться під слідством", - йдеться на каналі.

Відео дня

Керівник прес-служби Чистопольської єпархії Марина Шмельова розповіла, що Зубарєв з 17 жовтня не проводив службу в храмі - це робити йому заборонило керівництво через скарги, які надходили від парафіян.

"Причина - недбале ставлення до святих дарів і порушення таїнства богослужінь. Всі публікації зі згадкою ієрея Зубарєва з сайту Чистопольської єпархії видалені", - підкреслюється у повідомленні. У Татарстанській митрополії стверджують, що з 11 жовтня Зубарєв "на лікарняному".

Зазначається, що за сім'єю Зубарєвих до вбивства не помічали нічого незвичайного - священник тихо працював до заборони, а його дружина часто водила у храм дітей.

Що відомо про Михайла Зубарєва

Священник жив у Мурманській області, а потім переїхав до Казані. У 2016 році нібито за "вірну роботу на благо церкви" отримав правом носіння наперсного хреста - це одна зі знакових нагород в духовенстві. У 2019 році почав керувати відділом з тюремного служіння Чистопольської єпархії.

Дуже цікаві кримінальні новини - сьогодні це варто знати

У поки ще окупованому росіянами місті Волноваха (Донецька область) загарбники розстріляли сім'ю, яка складалася з дев'яти осіб. За відомостями ЗМІ, зловмисники вбили людей, у тому числі маленьких дітей вночі, коли вони спали.

Журналісти дізналися, що у скоєнні звірячого вбивства підозрюють російських контрактників Станіслава Рау та Антона Сопова. Підозрювані затримані.

Вас також можуть зацікавити новини: