Антон Сопов і Станіслав Рау вбили сім'ю з 9 осіб / колаж УНІАН, фото ВЧК-ОГПУ

Російських контрактників, яких підозрюють у масовому вбивстві родини Капканець в окупованій Волновасі, звуть Антон Сопов і Станіслав Рау. Їх затримали.

Як пише ВЧК-ОГПУ, Сопову в серпні виповнився 21 рік - він пішов служити за контрактом відразу після закінчення строкової служби. 28-річний Рау родом з Алтайського краю, але останнім часом проживав з дружиною в Петропавловську-Камчатському. Судячи з даних баз ФССП обидва затриманих мали проблеми з боргами – не могли погасити кредити, мабуть, тому вирушили воювати за контрактом з Міноборони. Цікаво, що батьки Рау і Сопова раніше судимі, були у федеральному розшуку за різні злочини. Також батько Сопова, уродженець Приморського краю Руслан Сопов з 2016 року знаходиться в базі "Миротворець" як військовослужбовець ЗРД 60-ї ОМСБр (в/ч 16871), водій вантажівок ЗС РФ і учасник бойових дій. 

Попередньо, Станіслав Рау і Антон Сопов знаходяться на території Донецька поруч з Волновахою як контрактники 80 БРУ - в/ч 19288. Бригада дислокується в Уссурійську і знаходиться у складі 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. За даними джерела, одного з убивць взяли вдома - він проживав неподалік від котеджу, в якому знайшли розстріляною сім'ю Капканець. Іншого обвинуваченого виявили трохи пізніше.

Відео дня

На початкових слідчих діях Сопов і Рау зізналися, що хотіли поквитатися тільки з чоловіками – Едуардом і його сином Олександром, які, нібито, їх образили. За словами затриманих, жінок і дітей вони вбили випадково, оскільки в темряві не змогли розпізнати жертв. Імовірно, стрілянина велася зі спеціальних штурмових автоматів "Вал".

Як з'ясував ВЧК-ОДПУ, затримані контрактники 155-ої бригади Морської піхоти Тихоокеанського флоту Станіслав Рау та Антон Сопов, не рядові бійці. Вони виступали зразково-показовими військовослужбовцями, про них знімали сюжет з росТБ, їх вшановував особисто губернатор Камчатського краю Володимир Солодов. Вони ж супроводжували губернатора під час візиту до зони бойових дій.

Вбивство сім'ї у Волновасі - деталі

29 жовтня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що в окупованому місті російський солдат розстріляв людей, які відмовилися віддати свій будинок "кадирівцям". 

Український омбудсмен Дмитро Лубинець повідомив, що вбиті всі члени сім'ї Капканець, того дня вони святкували день народження. 30 жовтня російські загарбники заявили про затримання підозрюваних у вбивстві сім'ї з дев'яти осіб в окупованій Волновасі Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: