Помпео назвав дві речі, які визнає Путін

Він переконаний, що Європі потрібна нова архітектура безпеки.

Колишній державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що російський президент Путін визнає тільки силу і рішучість.

Під час візиту до Києва він заявив, що президента РФ не можна недооцінювати, пише Sky News. На думку Помпео, для захисту від великих наземних воєн в Європі потрібна нова архітектура безпеки. "Має бути ряд домовленостей, які чітко дали б зрозуміти, що Володимир Путін більше не зможе цього зробити", - додав він.

На питання, чи підтримає він надання Україні винищувачів F-16 і ракет великої дальності, Помпео відповів: "Иак, і навчання, і програмне забезпечення, і все, що необхідно для реального захисту і захисту вашої власної землі", - сказав Помпео.

Винищувачі для України: позиція США

Як відомо, Україна вже тривалий час закликає союзників передати винищувачі для захисту неба і проведення контрнаступальних дій. 

У недавньому інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявив, що українська армія не може розпочати масштабний контрнаступ через брак боєприпасів і винищувачів.

На початку весни в мережі з'явилася інформація про те, що українські льотчики знаходяться на військовій базі в Сполучених Штатах. У Повітряних Силах підтвердили цю інформацію і повідомили, що там визначають рівень їх знань на випадок, якщо рішення про передачу винищувачів буде прийнято.

Наприкінці березня Міністр оборони Штатів Ллойд Остін сказав, що на цій стадії війни американські F-16 не допоможуть Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: