Борис Джонсон сказав, яка позиція для Кремля була б "трагічної помилки" / ілюстративне фото

Для влади Російської Федерації було б помилково вважати, що завдяки військовому авантюризму щодо України щось можна виграти.

Така позиція була б "трагічною помилкою" з боку Кремля, сказав прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час спілкування з парламентарями країни, повідомляє The Guardian.

За його даними, у чиновника запитали, що Британії ще потрібно зробити, щоб захистити від РФ Польщу та українську державу.

Відео дня

Джонсон, відповідаючи на питання, підкреслив, що ситуації із захистом цих країн різні, оскільки Польща є членом НАТО, а Україна не входить до складу Альянсу.

Читайте такожКулеба розкрив "рецепт успіху" в стримуванні агресії Росії проти УкраїниПрем'єр додав, що всім сторонам необхідно розуміти ціну прорахунку на державному кордоні.

"Я думаю, що було б трагічною, трагічною помилкою з боку Кремля вважати, що військовим авантюризмом можна щось виграти", – заявив чиновник.

Нагадаємо, наприкінці жовтня американське видання The Washington Post опублікувало статтю, в якій йшлося про збільшення кількості військ РФ поблизу українського кордону.

Маневри російських військ викликали серйозну стурбованість в ЄС та в США.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російська влада зосередила біля кордонів нашої країни й на захоплених територіях угруповання військ чисельністю 90 тисяч осіб.

Ситуація на польському кордоні дуже неспокійна через Білорусь. Білоруська сторона не перешкоджає і частково сприяє нелегальному проникненню мігрантів до Євросоюзу через свою територію.

Мінськ таким способом відреагував на те, що Захід посилив санкції проти білоруської держави. В ЄС дії Мінська назвали "гібридною атакою".