Теодоро Обіанг Нгема Мбасого переобраний на посаду президента, повідомив його син / скріншот

В Екваторіальної Гвінеї 80-річний Теодоро Обіанг Нгема Мбасого нібито переобраний у шостий раз на посаду президента.

Під час президентських виборів, які відбулися 20 листопада, за чинного президента проголосували 95% виборців, стверджує у Twitter віце-президент та його син Теодоро Нгема Обіанг Манге, пише Reuters.

За даними агентства, отримавши перемогу на чергових виборах, президент Екваторіальної Гвінеї закріпив за собою статус найдовговічнішого лідера.

Відео дня

Варто зазначити, що Теодоро Обіанг Нгема Мбасого прийшов до влади унаслідок державного перевороту - у 1979 році він скинув диктаторський режим свого дядька Франсиско Масіаса Нгеми.

З тих пір на виборах він завжди нібито перемагав з результатом понад 90% голосів, однак у правдивості результатів волевиявлення міжнародні спостерігачі щоразу сумнівалися.

Президенту Екваторіальної Гвінеї приписують шалені багатства і звинувачують у тому, що він мало зробив для боротьби з бідністю, придушує інакомислення, бореться з політичними опонентами незаконними способами.

Звинувачення у бік очільника цієї країни такі ж самі, як і ті, що звучали у бік президента РФ Володимира Путіна. Однак Обіанг знаходиться при владі вже понад 40 років, а Путін керує Росією лише трохи більше ніж 20 років.

Нагадаємо, наприкінці жовтня росЗМІ писали, що російська влада почала готуватися до президентських виборів, які мають відбутися у 2024 році.

Теодоро Обіанг Нгема Мбасого - найцікавіші факти про президента Екваторіальної Гвінеї

Станом на 2003 рік американський журнал Parade розмістив його на шостому місці у десятці найгірших диктаторів сучасності.

Журнал Forbes писав, що станом на 2006 рік статки лідера Екваторіальної Гвінеї оцінювали у 600 млн доларів.

У 2013 році КНДР нагородила його премією імені диктатора Кім Чен Іра.

Вас також можуть зацікавити новини: