Володимиру Путіну необхідний новий президентський термін, вважає Марк Фейгін / скріншот

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну потрібен новий президентський термін, оскільки, втративши владу, він може залишитися і без власного життя.

Глава РФ вже не може піти від влади, "надто великий вантаж гріхів за чверть століття", розповів російський юрист, колишній депутат Держдуми Марк Фейгін в ефірі телемарафону.

"...Перша причина (чому Путіну потрібен новий президентський термін - Ред.)... - якщо він піде від влади, в російському варіанті це завжди відхід і від життя. Тому що не стане влади, нічим буде... захищати це життя...", - зазначив експерт.

Екс-депутат додав, що для президента Росії піти від влади - "це означає з високим ступенем ймовірності піддати ризику своє життя, не кажучи вже про своє становище, про свої гроші, оточення...".

"Тому від влади він не збирається йти...", - підкреслив Фейгін.

Наприкінці жовтня російське видання "Медуза" писало, що Кремль почав готуватися до президентських виборів, які мають відбутися у 2024 році.

Що Володимиру Путіну загрожує в РФ - цікаві прогнози

Російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський на початку жовтня сказав, що Володимир Путін сам поставив себе в дуже загрозливе становище, оголосивши в Росії часткову мобілізацію і зробивши спробу анексії частин чотирьох українських регіонів.

Експерт вважає, що лідер РФ спровокував розбіжність з угрупованням своїх близьких посіпак.

Потім полковник російської Федеральної служби безпеки у відставці, опозиціонер Геннадій Гудков попереджав, що Росії загрожує розпад через глибокі протиріччя між Москвою і регіонами.

Довідка УНІАН. Володимир Путін почав керувати Російською Федерацією наприкінці 1999 року - спочатку він став виконувати обов'язки президента країни. 26 березня 2000 року його вперше обрали президентом РФ. Пізніше Путіна ще кілька разів переобирали на цю посаду.

У 2016 році західні ЗМІ стверджували, що у Путіна є таємні багатства, і він - найбагатша людина в Європі. Президента РФ також звинувачували в причетності до політичних вбивств.

Варто зазначити, що російська влада навіть внесла зміни до Конституції РФ, щоб Путін зміг балотуватися ще на два президентські терміни після 2024-го.

Вас також можуть зацікавити новини: