Байден хоче витратити 886 мільярдів доларів на оборону / фото ua.depositphotos.com

Президент США Джо Байден запросив на національну оборону в мирний час рекордну суму розмірі 886 мільярдів доларів. Ця сума обумовлена війною в Україні та загрозою з боку Китай.

"Запит Байдена виділити 842 мільярди доларів для Пентагону з додатковими 44 мільярдами доларів, призначеними для програм, пов'язаних з обороною, у Федеральному бюро розслідувань, Міністерстві енергетики та інших агентствах, в результаті чого бюджет національної безпеки досягає 886 мільярдів доларів в порівнянні з 858 мільярдами доларів, прийнятими в минулому році", - пише видання Reuters.

На тлі вторгнення Росії в Україну і загрози з боку Китаю Конгрес дав зрозуміти, що збільшить витрати на оборону понад запит Байдена протягом багатомісячного бюджетного процесу.

Відео дня

Відзначається, що цей бюджет буде першим, на який будуть закуповуватися ракети та інші боєприпаси за багаторічними контрактами, що є звичайною справою для літаків і кораблів. Пентагон сигналізував про постійний попит у провідних виробників боєприпасів, як Raytheon Technologies Corp, Lockheed Martin Corp і Aerojet Rocketdyne Holdings Inc.

Також гроші підуть на підвищення заробітної плати військовослужбовців на 5,2%, а також на дослідження і розробки озброєння через війну в Україні, яка підстьобує збільшення військових витрат.

Оборонний бюджет США 2024 - що відомо

Журналісти Bloomberg повідомили, що президент США Джо Байден планував запропонувати один з найбільших оборонних бюджетів у мирний період, загальна сума якого повинна була перевищити 835 мільярдів доларів.

У бюджеті повинні були передбачити 170 мільярдів доларів на закупівлю зброї і 145 мільярдів доларів на дослідження і розробки. 

Вас також можуть зацікавити новини: