Суспільство виросло, суспільство стало освіченішим, констатував екс-ведучий / instagram.com/casper_estonia

Журналіст Олександр Лучонок звільнився з державного телеканалу «Білорусь 1» на тлі протестів в країні та насильства з боку силовиків щодо демонстрантів.

Про своє рішення медійник повідомив в Instagram.

Читайте такожЮрист адміністрації Лукашенка звільнився через свавілля силовиків в Білорусі

Відео дня

«Я максимально намагався бути за бортом інформаційного човна, але, прочитавши Telegram-канали своїх екс-колег, так би мовити, взяв весла і вирішив про це написати. Головний посил? Людей за дурнів вважати не можна. Суспільство виросло, суспільство стало освіченішим», – написав журналіст, додавши, що серед протестувальників переважно мирні та адекватні громадяни, які просто хочуть змін.

Лучонок додав, що звільнитися з ТБ вирішив ще кілька тижнів тому, про що попередив рідних.

Скріншот

Як працює пропаганда в Білорусі

«Вся інформація, яка транслюється, чітко вивірена, не один раз прочитана редакторами й ідеологами. Є певна тактика: планування, стратегія впливати на наші голови. Основна суть – акуратно й ненав’язливо навіювати людям, що наша країна не знаходиться у застої», – пояснив екс-ведучий БТ-1.

Він додав, що кожен випуск новин – продуманий хід.

«Тому зараз найсильніше дивує: чому хлопці почали так здавати свої позиції», – зауважив Лучонок. Він також наголосив, що думка про нібито втручання інших країн у протести в Білорусі – це просто заперечення своєї поразки.

«Символ протесту сьогодні не Тихановська (лідерка об’єднаної опозиції в Білорусі – УНІАН), а самі люди», – підкреслив журналіст.

Сюжети державного ТБ про Україну

11 серпня на тлі масових протестів у Білорусі державне телебачення зняло сюжет про виявлення мікроавтобуса з російськими номерними знаками, "повністю завантажений боєприпасами, наметами та іншими предметами для організації вуличних заворушень", був знайдений за міським торговим центром "Рига". При цьому авторам ролику вдалось знайти й «український слід».

Втім, невдовзі сюжет був спростований. Як виявилось, машина вже кілька місяців перебувала в країні та належала російській знімальній групі.