Путін подарував президенту Зімбабве вертоліт Мі-38, який має безліч дефектів / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував повідомлення росЗМІ про те, що президент РФ Володимир Путін подарував гелікоптер Мі-38 своєму колезі із Зімбабве Еммерсону Мнангагве під час саміту Росія-Африка.

"Африканський суїцид... - саме так я можу назвати те, що Путін подарував Еммерсону Мнангагве президентський вертоліт Мі-38", - наголосив експерт у Telegram.

За його словами, президенту Зімбабве, перш ніж радіти, слід було б знати, що Мі-38 - один з найбільш яскравих довгобудів РФ, що є гомункулусом, який "народжували з 1981 року". За даними Коваленка, цей летальний апарат через масу дефектів дуже небезпечний. Вертоліт за 40 років неодноразово перероблявся, доводився, до його конструкції вносилися виправлення, що вимагають нового циклу випробувань. Наприклад, після заміни американських двигунів PW127TS на російські ТВ7-117В, він кардинально змінив свої тактико-технічні характеристики та льотні якості.

Відео дня

За даними оглядача, коли розгорнулося виробництво Мі-38 на користь Міноборони РФ, за три роки замовлено було лише дві машини.

"А 5 червня 2020 року Мі-38 здійснив аварійну посадку в Підмосков'ї. Станом на серпень 2021-го було припинено виробництво Іл-144 та розвиток проекту Іл-112В, які мали ідентичну силову установку з Мі-38 - двигун ТВ7-117В. До речі, у 2021 році глава "Ростеху" Сергій Чемезов на виставці IDEF 2021 у Туреччині пропонував Мі-38 турецьким покупцям, але його проігнорували", - розповів Коваленко.

Він наголошує, що, попри все це, Путін, щоб задобрити африканських "друзів", їм дарує чергові "скляні бусики" у вигляді Мі-38.

"На тобі, Боже, що мені негоже! Особисто я, не радив би президенту Зімбабве літати на Мі-38... З іншого боку, Росія вже передала вісімнадцять Мі-38 Зімбабве. Мда... бусики"!" – констатує експерт.

Путін провів саміт Росія-Африка в Пітері

Як повідомляють російські ЗМІ, президент Зімбабве прибув до РФ для участі у саміті Росія-Африка, який відбувається 27 та 28 липня. Учора, 27 липня, медіа з посиланням на міністерство інформації африканської країни заявили, що Володимир Путін подарував зімбабвійському лідеру Еммерсону Мнангагве вертоліт, який найближчим часом буде доставлений до Зімбабве. Пізніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков уточнив, що офіційно подарунок було зроблено ще 2022 року.

Путін обдарував гауляйтера Херсонської області золотим годинником

Як повідомляв УНІАН, у січні 2023 року правоохоронці провели обшук у заступника голови колишньої окупаційної адміністрації Херсона та знайшли у нього золотий годинник, буцімто подарований Володимиром Путіним. Зокрема, представники ДБР обшукали приміщення, що належать "першому заступнику мера" колишньої окупаційної адміністрації міста та, крім іншого, знайшли, начебто, золотий нагородний годинник від президента РФ. Цією прикрасою  колаборант вихвалявся в оточенні, стверджуючи, що це справжній подарунок від Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: