Сунак порівняв напади на Україну та Ізраїль / фото president.gov.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак порівняв напад ХАМАС на Ізраїль з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. 

В ході виступу у Палаті громад з приводу останньої ситуації в Ізраїлі і Секторі Гази він заявив, що зараз настав момент, що вимагає великої обережності і обачності, але також і моральної ясності. 

"Надія і людяність повинні здобути перемогу над злом тероризму і агресії. Теракт 7 жовтня був викликаний ненавистю. Але їм також рухав страх ХАМАСа перед тим, що на Близькому Сході може встановитися нова рівновага, яка залишить в минулому старі розбіжності і дасть надію на краще, більш безпечне і процвітаюче майбутнє. Це та ж сама мотивація, яка рухає війною Путіна проти України", - сказав Сунак.

Відео дня

Британський прем'єр переконаний, що Путін боїться становлення України як сучасної, процвітаючої демократії і хоче повернути її в "імперіалістичні фантазії минулого". 

"Путін зазнає поразки. І ХАМАС теж.  Ми повинні зберегти це бачення кращого майбутнього на противагу тим, хто прагне його зруйнувати. Разом з нашими партнерами ми будемо робити саме це", - додав він.

Порівняння Путіна з ХАМАС

Нагадаємо, нещодавно американський президент Джо Байден заявив, що рух ХАМАС і російський диктатор становлять різні загрози, проте мають і щось спільне - бажання знищити сусідню демократію.

У Кремлі назвали такий тон щодо Путіна і Російської Федерації "неприйнятним".

Вас також можуть зацікавити новини: