У Кремлі вже їдко відреагували на те, що Джо Байден порівняв Володимира Путіна з ХАМАСом / колаж УНІАН зі скріншоту й фото REUTERS

Президент США Джо Байден порівняв дії російського диктатора Володимира Путіна проти України з агресією бойовиків ХАМАС щодо Ізраїлю, і в Кремлі вже "огризнулися".

Заяву американського лідера прокоментував спікер Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС. Прес-секретар ватажка росіян стверджував, що тон Байдена щодо Путіна і РФ "неприйнятний".

"Ми не сприймаємо такий тон щодо Російської Федерації і щодо нашого президента... Багато емоцій у виступах різних політиків, в тому числі високопоставлених політиків і державних діячів. Але навряд чи така риторика підходить для відповідальних лідерів держав...", - "огризнувся" Пєсков.

Відео дня

Важливі новини - сьогодні це варто знати

РФ рано вранці 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, загинули тисячі мирних жителів. Бойовики ХАМАС у цьому році в день народження Володимир Путіна - 7 жовтня, напали на Ізраїль - вбивали мирних жителів, брали полонених і захоплювали території. Кількість жертв бойовиків перевищила тисячу осіб, стало відомо про загибель 18 громадян України.

США підтримали Україну і є союзниками ізраїльської держави. Джо Байден був у Києві під час повномасштабної війни і відвідував Тель-Авів після нападу бойовиків.

20 жовтня американський президент виступив зі зверненням з питань України та Ізраїлю. Під час цього звернення він порівняв Володимира Путіна з ХАМАСом.

"ХАМАС і Путін представляють різні загрози. Але у них є щось спільне: вони хочуть повністю знищити сусідню демократію. Для ХАМАСу мета існування - знищення Ізраїлю і вбивство євреїв. Водночас Путін заперечує, що в України є чи колись була державність. Він стверджує, що СРСР створив Україну", - заявив очільник Штатів.

Вас також можуть зацікавити новини: