На "параді" був лише один танк - Т-34 / скріншот

Щороку у Росії стає дедалі менше техніки на військових "парадах": у 2020-му  на Красній площі у Москві було 216 одиниць техніки, у 2022-му - 131 одиниця, а цьогоріч - 51. Ганебний "парад" РФ 9 травня прокоментував військовий аналітик, учасник російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі 1+1.

"Я думаю, що вони могли б знайти там 10-20 одиниць техніки для того, щоб провезти по Красній площі. А цей один танк Т-34 виглядає вже смішно", - каже експерт.

Також він нагадав заяви російських пропагандистів, які говорили, що у них цих танків Т-34 стоїть на постаментах та й загалом у запасах дуже багато - нібито вони можуть сформувати ледь не танкову армію з цієї техніки.

Гетьман висміяв загалом весь цей "парад": коли їхала техніка, Росія боялася по ТБ показувати загальну картинку, щоб не видавати, що військової техніки дуже мало.

Також військовий аналітик звернув увагу на обличчя запрошених гостей Путіна, особливо Олександра Лукашенка. "Вони так постійно дивилися в небо. Я думаю, що вони дуже боялися, що буде атака наших БПЛА. І вони так мали дуже переляканий вигляд. Ці гості, що приїхали до росіян з колишніх республік СРСР, вони їх використовували як щит, розуміючи, що ми атакувати точно не будемо", - переконаний Гетьман.

Він зазначив, що цих гостей запросили на "парад" не для того, щоб похизуватися технікою, а для того, щоб ними ж "прикритися" від ймовірних атак.

"Приємно дивитися, які вони були перелякані", - каже, ледь стримуючи сміх, військовий експерт.

"Парад" у Москві 9 травня 2023

9 травня Росія так і не змогла відмовитися від проведення параду на Красній площі у Москві. Цьогоріч він був рекордно коротким - тривав лише 45 хвилин.

На це свято "побєдобєсія" Путін притягнув сім іноземних лідерів: президентів Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану, Туркменістану, самопроголошеного лідера Білорусі і прем’єр-міністра Вірменії.

У мережі вже висміяли цей "парад", адже на ньому були лише один танк - музейний Т-34.

Журналісти з'ясували, що жоден з ветеранів, які сиділи біля Путіна 9 травня, не воював проти німецьких військ. Один із "ветеранів" у складі НКВС боровся із підпіллям в Україні, другий – брав участь у придушенні "Празької весни".

Вас також можуть зацікавити новини: