Сенат, який контролюють демократи, вже прийняв пакет допомоги Україні / скріншот

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван розкритикував Конгрес за затягування схвалення пакету допомоги для України. Він заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін "виграє з кожним днем", поки Палата представників думає.

"Реальність така, що Путін виграє з кожним днем, коли Україна не отримує необхідних їй ресурсів, а Україна страждає", - цитує Саллівана видання СNN.

Він вказав на "сильну двопартійну більшість у Палаті представників", яка готова прийняти пакет допомоги для України, "якщо він буде винесений на розгляд".

Відео дня

"Історія спостерігає за тим, чи винесе спікер Джонсон законопроект (Сенату про зовнішню допомогу) на голосування. Якщо він це зробить, він (проект) пройде, і Україна отримає те, що їй потрібно для досягнення успіху. Якщо ні, то ми не зможемо дати Україні інструменти, необхідні для того, щоб вона могла протистояти Росії, і Путін буде головним бенефіціаром цього", – заявив радник Джо Байдена.

Проблема за допомогою США для України - останні новини

Сенат, який контролюють демократи, вже прийняв пакет допомоги Україні та іншим союзникам зША, включаючи Ізраїль, на суму 95 мільярдів доларів.

У Палаті представників спікер-республіканець Майк Джонсон перебуває під тиском протрамповських ультраправих у своїй партії, які не хочуть виносити пакет на голосування.

Вас також можуть зацікавити новини: