Путіна можуть усунути  / скріншот

Президент Росії Володимир Путін втратив підтримку більшості росіян після початку повномасштабної війни в Україні.

"Протягом майже чверті століття Путін контролював більшість росіян. Ось зараз ситуація, коли він цю більшість втрачає. Тобто він її почав втрачати десь із 2018 року", — сказав політолог та колишній спічрайтер російського лідера Аббас Галлямов в ефірі Radio NV.

Експерт додав, що, за даними Фонду громадської думки, у 2015 році електоральний рейтинг Путіна становив 76%. Однак вже до січня 2020 року він впав до 45%.

Відео дня

"76% і 45% – помітна різниця. Після січня 2020 року [рейтинг] перестали просто публікувати, щоби народ не бентежити", — розповів Галлямов.

За словами політолога, через втрату підтримки росіян, виникло питання того, що Путін може втратити владу.

"І тому він спробував за допомогою війни повторити трюк з Кримом, він спробував зміцнитися всередині політичної позиції. Але оскільки вдруге жарт не вдався, а замість Криму він "отримав" Харків та Херсон, то він зараз хитається", — підсумував екс-спічрайтер.

Путін втрачає владу - що відомо

Раніше Галлямов стверджував, що вже цього року може почати втілюватися в життя один зі сценаріїв, в результаті якого Путін втратить владу.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж заявляв, що Путіна можуть усунути ті, хто незадоволені війною в Україні. Вони будуть активно працювати проти путінського режиму, коли він буде явно ослаблений.

На початку квітня російський опозиціонер, полковник ФСБ Геннадій Гудков припуств, що президент РФ може стати жертвою своїх же підлеглих - головнокомандувача ЗС РФ Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

Вас також можуть зацікавити новини: