Путін заговорив про "технологічний суверенітет" РФ, поки та помирає від санкцій (відео)

Лідер РФ попередив, що Росії належить вивести на новий рівень власні критично важливі технології.

Російський президент Володимир Путін нагадав про важливість "технологічного суверенітету" РФ й зазначив, що перед державою стоїть завдання - в короткий термін вивести на новий рівень власні розробки. 

Про це він заявив в ефірі російського телебачення, визнавши негативний вплив санкцій Заходу на критичні галузі РФ. 

"За короткий термін Росії належить вивести на новий рівень власні критично важливі технології в науці, IT, промисловості, транспорті, розробці ліків і нових матеріалів, інших найважливіших для країни напрямках, щоб забезпечити технологічний суверенітет, незалежність у виробництві будь - якої критично важливої для нас продукції", - підкреслив він. 

Санкції Заходу проти технологій РФ 

Через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну російська економіка зіткнулася із зустрічними санкціями з боку ЄС, Заходу та міжнародних партнерів Києва. Частина обмежень торкнулася технологічної галузі РФ. 

26 лютого 2022 року, через два дні після вторгнення Росії в Україну, агресора відключили від платіжних систем Apple Pay і Google Pay.

Також 25 лютого 2022 року на неформальному засіданні Європейської Ради в Брюсселі прийняли рішення відключити РФ від міжнародної системи SWIFT. Вже в березні країни ЄС почали припиняти співпрацю.

На тлі цього Росія була змушена шукати союзників серед інших держав з тоталітарним режимом. Нещодавно Москва об'єднала банківські системи з Іраном. Також Москва оснащує свої винищувачі, підводні човни й солдатів за допомогою китайських компаній, оскільки більше не може отримувати запчастини від Заходу. 

Вас також можуть зацікавити новини: