У Білорусі найманців перекинули у бік Сувальського перешийку, повідомив прем'єр Польщі / фото t.me/orchestra_w

У Білорусі група членів приватної військової компанії "Вагнер" перекинута у бік так званого Сувальського перешийку (коридору).

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що це "крок до подальшої гібридної атаки на польську територію", повідомляє RMF FM. На думку чиновника, "вагнерівців" можуть переодягнути у форму білоруських прикордонників, і під таким прикриттям вони здатні намагатися допомагати нелегалам потрапляти у Польщу й зсередини розхитувати ситуацію в країні.

На думку очільника польського уряду, члени ПВК також можуть самі під виглядом нелегалів спробувати потрапити на польську землю.

Відео дня

Прем’єр додав, що упродовж 2023 року зафіксували 16 тисяч спроб незаконного перетину польського кордону мігрантами, яких заманюють псевдопрезидент Білорусі Олександр Лукашенко та російський диктатор Володимир Путін, щоб "проштовхнути в Польщу".

Моравецький підкреслив, що ситуація зараз стає ще небезпечнішою. "У нас є інформація, що понад 100 найманців групи "Вагнер" рушили у бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі", - заявив чиновник.

Цікаві новини Білорусі про "вагнерівців" - що треба знати зараз

Після невдалого бунту у РФ на білоруську територію станом на 27 липня вже прибули 12 колон членів ПВК "Вагнер". Зокрема, у складі колон найманців була бронетехніка. За відомостями українських прикордонників, на 22 липня у Білорусі перебували приблизно 5 тисяч "вагнерівців".

Цікаво, що 23 липня Олександр Лукашенко скаржився Володимиру Путіну, що члени ПВК нібито рвуться до Польщі "на екскурсію".

Екс-заступник керівника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко говорив, що на білоруській землі надто мало найманців для захоплення Сувальського коридору.

Довідка УНІАН. Сувальським коридором умовно називають лінію уздовж польсько-литовського кордону, яка йде з білоруської території до російської Калінінградської області. Довжина цього умовного коридону приблизно 100 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: