Україна хоче домогтися екстрадиції бойовиків "Вагнера" / фото УНІАН

Україна розпочала консультації з Білоруссю щодо екстрадиції бойовиків приватної військової компанії «Вагнера».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу президента, українська сторона звернеться до Республіки Білорусь із клопотанням про екстрадицію бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, яких підозрюють у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням усіх передбачених процедур.

Читайте такожУ РФ визнали, що бойовики "Вагнера" використали Білорусь як "пересадку" до "третьої" країни

Відео дня

«Україна наполягатиме на екстрадиції всіх осіб, які причетні до військових злочинів на тимчасово окупованій території та щодо яких Служба безпеки України зібрала достатньо доказів. Уся світова спільнота вкрай негативно ставиться до злочинів проти миру та безпеки людства, тому дії вказаних осіб мають бути ретельно та належним чином розслідувані, а винні – покарані», - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку сказано, що наразі тривають консультації з білоруською стороною.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовики з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією «Вагнер». Щодо них уже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

Білорусь просить українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом понад 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.