Польща хоче посилити кордони / фото ua.depositphotos.com

У Польщі оголосили про намір посилити присутність своїх військ на сході - у прикордонних районах із Білоруссю та Росією, а також Литвою та Україною. Відповідну заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш під час з'їзду політичного польського альянсу "Третій шлях", передає PAP.

"Я хочу вас у цьому запевнити, тому що це наш сенс існування", - наголосив Косиняк-Камиш.

Він уточнив, що збільшення присутності польської армії відбудеться у Вармінсько-Мазурському, Підляському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах. За його словами, це буде "постійна присутність" і що відповідні заходи спрямовані на стримування "потенційних ворожих нападів і атак". Там також планують звести та облаштувати нові сховища для підрозділів.

Відео дня

Нагадаємо, реагуючи на те, що вранці 24 березня російська ракета порушила повітряний простір Польщі, Косиняк-Камиш заявив, що вони б її збили, якби були впевнені, що вона прямує до якоїсь цілі.

Російська ракета залетіла в Польщу

Раніше повідомлялося, що вранці 24 березня російська ракета залетіла в Польщу.

У Міноборони країни заявили, що, якби вона пролетіла ще трохи далі, її б збили винищувачі F-16. Чотири літаки підняли з цією метою, заявив радник міністра оборони Польщі Мечислав Бенек.

Вас також можуть зацікавити новини: