Роман Абрамович / фото REUTERS 

У Нью-Йорку суддя видав ордер на арешт літаків Boeing 787-8 та Gulfstream G650ER, які перебувають у власності та під контролем російського олігарха Романа Абрамовича.

Про це повідомляє видання "Голос Америки" з посиланням на Міністерства юстиції США.

Зазначається, що загальна вартість літаків перевищує 400 мільйонів доларів. Олігарх володіє ними через низку компаній-оболонок з Кіпру, Джерсі та Британських Віргінських островів.

Відео дня

"Ці заможні росіяни допомогли створити середовище, яке дозволило Росії вести смертоносну війну в Україні. Арешт їхнього цінного майна, включаючи ці два літаки є одним із шляхів, яким уряд США притягує до відповідальності тих, хто порушує закони США та підтримує спробу Росії завоювати суверенну країну. Наша робота – лише почалась, і ми не відступимо", – заявив заступник директора ФБР Майкл Дрісколл.

У Міністерстві юстиції США додали, що поставка літаків була здійснена із ймовірним порушенням санкцій США проти Росії: Boeing, який зараз перебуває в ОАЕ, було доставлено до Росії 4 березня 2022 року без відповідного дозволу, а Gulfstream, який перебуває в Росії, було доставлено туди без дозволу 12 та 15 березня 2022 року.

Як відомо, Абрамович не входить до санкційного переліку США, але перебуває під санкціями інших країн, включаючи Велику Британію.

Раніше повідомлялося, що у Португалії арештували будинок Абрамовича вартістю 10 мільйонів євро.

Вас також можуть зацікавити новини: