Росія "підірветься" на власному авторитаризмі і зникне, вважає Михайло Подоляк / УНІАН

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк розповів про головних "провісників" розвалу Росії і вказав, що її крах - невід'ємний історичний процес, який вже запущений. 

Чиновник в ефірі програми "Аргумент" пояснив, що Росія - країна-федерація, яка незліченними депортаціями населення не змогла сформувати у себе єдину націю: "За рахунок того, що депортують народи, розмивають структуру суспільства, як такого, прибирають корінні народи з тих територій, де вони дійсно є автентичними і надсилають туди, в основному, "варягів"- вказав Подоляк.

За його словами, Росію чекає природний історичний процес "розвалу".

"Це буде природний історичний процес, коли деякі території будуть йти, адже за етнічною ознакою вони абсолютно несинхронізовані з Москвою, Пітером і так далі", - вважає він.

Також головним аргументом проти "цілісності" Росії є сильна система авторитаризму, яку штучно намагається підтримати Кремль. У підсумку, через відсутність мінімально розвинених інститутів демократій, в критичний момент це стане найслабшим місцем РФ. 

Раніше Росія на глобальному ринку самостверджувалася за рахунок двох інструментів: зовнішнього страху, який спеціально розганяла війнами і тероризмом, а також шляхом корупції, купуючи чиновник, політиків і топ-менеджерів в іноземних державах "брудними грошима". 

"Ось ці два інструменти на якийсь час у Росії зникнуть, а відповідно внутрішня авторитарна архітектура теж зникне, тому що буде, ще раз підкреслюю, слабка демократія. Ось в цей момент можуть відбутися відцентрові процеси в Росії, які є невід'ємними частинами історичного процесу", - пояснив Подоляк.

Подоляк розповів про необхідні трансформації для РФ

Нагадаємо, що раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи інтенсивність ракетних ударів по Україні, заявив, що до злочинів військово-політичне керівництво РФ підштовхує надмірна ненависть до українців. Вона циркулює в російському суспільстві на дуже високому рівні, вважає Подоляк.

У зв'язку з цим він заявив, що без внутрішніх трансформацій суспільства і масштабної громадянської війни росіяни, рано чи пізно, все-таки знищать Україну через власну ненависть.

Вас також можуть зацікавити новини: