РФ веде проти України психологічну війну, щоб досягти своєї мети, вважає Андрій Ілларіонов / фото УНІАН

Російський економіст, очільник Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов вважає, що упродовж останніх трьох місяців РФ веде проти України психологічну війну і хоче досягти конкретної мети.

Головна мета Росії – змусити українську владу піти на прямі переговори з представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", розповів експерт в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, психологічна війна Росії проти України йде на "вимотування, на нерви й на створення атмосфери паніки".

Відео дня

"...Є інша війна... війна яка йде останні три місяці – це війна психологічна, ...для головної мети – для того, щоб змусити українське керівництво відмовитися від тієї принципової політики, якої це керівництво дотримувалося протягом останнього часу, і піти на прямі переговори з сепаратистами в "ДНР" і "ЛНР"...", – заявив співрозмовник.

Ілларіонов вважає, що гібридна війна Росії проти України, яка почалася у 2014 році, не переросте в реальне велике протистояння.

Читайте такожЕксперт сказав, до якої події Путін точно не нападе на Україну"...ось цієї великої війни, ось цього великомасштабного наступу з усіма тими стрілочками, з оточенням великих українських міст, захопленням південної України, захопленням лівобережної України, з досягненням Дніпра, з облогою Києва – ось всього цього не буде. Звертаю увагу, цього не буде... зовсім. Імовірність цього дорівнює нулю...", – стверджує економіст.

Раніше російський журналіст і телеведучий Андрій Караулов поділився думкою, що влада РФ піде в Україну тільки в тому разі, якщо буде можливість почати чужими руками. Ведучий вважає, що похід Росії в Україну стане самогубством.

Агресія Росії проти України  що потрібно знати

Російська влада у 2014-му захопила Крим. У цьому ж році війська Росії вдерлися на частину Донецької та Луганської областей. РФ підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР", не визнала, що є стороною конфлікту, назвала себе "посередником" і почала вимагати, щоб Київ вів прямі переговори з представниками бойовиків.

Влада України відмовляється вести прямі переговори з представниками "ЛДНР". В Україні так званих "лідерів" бойовиків вважають маріонетками Росії.

Восени 2021 року конфлікт між Україною і РФ загострився – російська сторона стягнула до кордону з нашою державою багато військових і техніки.

Україна та низка її західних партнерів попередили, що є загроза широкомасштабного вторгнення.

Наприкінці січня поточного року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов стверджував, що широкомасштабний наступ Росії на Україну фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: