Під санкції потрапили родичі конструктора Захарова і глави Чечні Кадирова / колаж УНІАН, скріншот фото REUTERS

США розширили санкційний список проти країни-агресора Росії, включивши в нього майже 40 фізичних осіб і десятки компаній. Повний перелік публікує Міністерство фінансів США

Зокрема, США запровадили санкції проти російського конструктора Олександра Захарова, який брав участь у розробці безпілотників "Ланцет", і членів його сім'ї.

Крім того, у списку тепер значаться родичі глави Чечні Рамзана Кадирова Якуб та Салман Закрієви.

Відео дня

Як повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, до списку санкцій додано близько 200 юридичних осіб. Серед них - компанії російського ВПК (Aeroscan Limited Liability; Hartis DV LLC; ID Solution LLC; ТОВ OMP; Spel LLC; STC Orion LLC; ZALA Aero Group; Mvizion LLC).

"Крім того, санкції зачепили низку компаній з різних країн, які допомагають росіянам обходити санкції та отримувати компоненти до озброєнь", - зазначив він.

Єрмак додав, що під обмеженнями опинилися компанії з різних секторів економіки Росії - "СПБ Біржа", "Абсолют банк", банк "Хоум Кредит", "Пошта банк", ВБРР, "Російський стандарт", "Арктик ЗПГ, науково-технічний центр. "Газпром-нафти".

До "чорного списку" внесено заступників міністрів промисловості та торгівлі Росії Віктора Євтухова та Олексія Безпрозванних, а також заступника міністра енергетики Росії Анастасію Бондаренко.

Ще США ввели санкції проти ФАУ "Роскапбуд", корпорації AEON та пов'язаних з нею структур, а також сина власника холдингу - Гліба Троценка.

Допомога США Україні - актуальне

Як писав УНІАН, новий спікер палати представників Конгресу США, республіканець Майк Джонсон заявив, що Штати "не збираються залишати" Україну.

Колумніст The Wall Street Journal Вільям А. Гальстон висловився про те, якими можуть бути параменти нового законопроекту про допомогу США Україні. Зокрема, на його думку, пакет допомоги передбачатиме фінансування на весь 2024 рік, оскільки у Штатах наступного року пройдуть президентські вибори.

Вас також можуть зацікавити новини: