На випадок смерті Лукашенка у РФ вже є ким його замінити / фото: REUTERS

У Кремля є свій сценарій на випадок смерті Олександра Лукашенка.

Як розповів білоруський опозиціонер Павло Латушко, у РФ погодили кандидатуру наступника Лукашенка, новим проросійським президентом Білорусі може стати Наталія Кочанова, нинішня глава Ради Республіки.

"Сценарій зовні виглядає досить зрозумілим. Це перша особа Наталія Качанова, голова верхньої палати парламенту Ради Республіки. Лукашенко їй довіряє, як жінці, як політику... підлеглій особі", - зазначив експерт.

За словами Латушка, вона була у Москві, зустрілася з головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентиною Матвієнко і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим:

"Це була перевірка наративів, як вона готова, яку буде політику проводити. Вона проросійська, з російським корінням, не бачить у Білорусі нічого білоруського".

Як додав Латушко, Кочанова займе місце Лукашенка у разі його природної смерті, а от якщо його отруять, то управляти Білоруссю буде держсекретар Ради безпеки Олександр Вольфович:

"Закінчив Московське вище командне училище, найпрестижніший військовий виш офіцерів Радянського Союзу і Росії сьогодні та академію генерального штабу Збройних сил РФ. Можете уявити, скільки у нього друзів-генералів в Росії. Він ще у хороших, підлеглих відносинах з Патрушевим. Він агент Кремля у Білорусі".

Лукашенка госпіталізували після зустрічі з Путіним - що повідомлялося

Як заявляв білоруський опозиціонер Валерій Цепкало, зовсім недавно Олександр Лукашенко був госпіталізований у критичному стані після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним:

"За наявною у нас інформацією, що вимагає додаткового підтвердження, Лукашенко після зустрічі з Путіним за закритими дверима в терміновому порядку був доставлений в Центральну клінічну лікарню Москви, де зараз і перебуває".