Союз матерів Білорусі виступив проти війни / Telegram Союз матерів

Союз матерів в Білорусі розпочав акцію проти війни. Жінки непомітно кладуть іграшки на видні місця, доповнюючи їх письмовими посланнями.

Про це повідомляється на Telegram-каналі Союзу матерів.

У Білорусі продовжують переслідувати людей, які виступають проти війни в Україні. Тому організація обрала безпечний спосіб протесту.

Відео дня

"Матері Білорусі проти війни! Щоб показати це, вони кладуть іграшки своїх дітей там, де побачать люди, і пишуть, що вони думають про війну... У Білорусі триває жорстока боротьба з будь-якою незгодою. Тих, хто насмілюється хоч слово сказати проти влади, звільняють, б'ють і навіть можуть засудити до смертної кари. Тому жінки, які зважилися на цю дивовижну акцію, – для нас приклад" - наголошується в пості.

В одному з послань матері зазначили , що війна негативно впливає і на тих, хто вижив.

Жінки залишають послання в прохідних місцях / фото Telegram Союз матерів

"Мій маленький слоник, мій улюблений котик, мій син. Твоя мати не дозволить позбавити тебе життя. Ми проти війни! Нехай під бомби йдуть сини Луки", - написала інша жінка білоруською.

Одна з білоруських матерів запропонувала відправити на війну синів Лукашенка / фото Telegram Союз матерів

В організації додали, що головне - безпека протестувальників. Там нагадали, що іграшки потрібно залишати непомітно, а фотографії після відправки - одразу видаляти.

Союз матерів проти відправки дітей на війну / скріншот​​​​​

Як раніше повідомляв УНІАН, у Білорусі студентка потрапила до в'язниці за те, що зробила репост публікації в соцмережах, зміст якої - засудження російської агресії. Дівчина, на ім'я Данута Передняя, отримала 6,5 років позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини: