Джонсон анонсував голосування за пакет допомоги Україні / скриншот УНІАН

У середу, 17 квітня, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон оголосив, що дотримується свого плану винести низку законопроектів про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України, після зіткнення зі значним тиском з боку прихильників жорсткої лінії, пише CNN.

Зазначається, що у зверненні він сказав, що голосування відбудеться цієї суботи, 20 квітня, увечері.

За словами Джонсона, республіканці Палати представників готові оприлюднити довгоочікувані законопроекти про допомогу іноземним державам у середу, 17 квітня, пише Axios.

Відео дня

За словами журналістів, час передбачає голосування на вихідних щодо законопроектів про іноземну допомогу, національну безпеку та південний кордон, і відбувається в той момент, коли члени обох партій відкрито розглядають петицію про звільнення, яка змусить Палату голосувати за прийнятий Сенатом законопроект про допомогу.

З огляду на те, що республіканці контролюють Палату представників лише з незначною перевагою, Джонсону, можливо, знадобляться демократи, щоб ухвалити законопроекти про допомогу  і врятувати посаду, якщо пропозиція про звільнення дійде до залу.

Питання допомоги США для України

Сенат США ухвалив законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів ще в лютому. Однак Джонсон відмовився виносити його на голосування.

Як писав УНІАН, Джонсон планує внести окремі законопроекти щодо фінансування української держави, Ізраїлю, а також Тайваню, щоб вийти з глухого кута. Допомогу вирішили розділити, оскільки "республіканців, а також деяких демократів, які не схвалюють збільшення допомоги Ізраїлю, могло б бути достатньо, щоб провалити об'єднаний законопроект.

Вас також можуть зацікавити новини: