Спікер Палати представників США поставив ультиматум для продовження допомоги Україні

Кевін Маккарті заявив, що необхідно забезпечити безпеку кордонів США.

Спікер Палати представників США Кевін Маккарті заявив, що на американському кордоні помирає більше громадян його країни, ніж на війні в Україні. Він вказав, що хоче допомогти Києву, але США в приоритеті.

"Я підтримую можливість переконатися, що Україна має необхідну їй зброю, але я твердо підтримую в першу чергу кордон. Тому нам потрібно знайти спосіб зробити це разом", - заявив МакКарті в ефірі Face the Nation.

За його словами, перед тим як допомагати Україні, потрібно забезпечити безпеку кордонів США.

"Україна не отримає якийсь великий пакет, якщо кордон не буде в безпеці. Ми будемо працювати з нужденними людьми, але Білий дім повинен зрозуміти одну річ: їм краще підготуватися до забезпечення безпеки американського кордону", - підсумував політик.

Допомога Україні від США - останні новини

Президент США Джо Байден ще в серпні подав запит про надання Україні 24,1 мільярда доларів в якості військової допомоги. Водночас не всі американські законодавці згодні піти на цей крок. 

1 жовтня США затвердили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні. У свою чергу посол України в США Оксана Маркарова зазначила, що нічого не загрожує постачанням зброї та обладнання.

Крім того, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем порівняв ситуацію з рішенням США вивести свій військовий контингент з Афганістану, підкресливши, що блокування допомоги Україні було б подібною помилкою.

Вас також можуть зацікавити новини: