Представники суду зможуть оглянути відновлений корпус літака \ фото УНІАН

Сьогодні суд у справі про катастрофу Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсом MH17 вперше проведе засідання на місці реконструкції літака по уламках - на базі ВПС Нідерландів Гілзе-Рейен на півдні країни.

Представники суду зможуть оглянути відновлений корпус літака і визначити характер пошкоджень. Потім оцінку проведуть прокурори та адвокати, передає РИА Новости.

Формі і розміру пошкоджень фюзеляжу, кабіни екіпажу, інших частин літака буде приділено особливу увагу при огляді.

Відео дня

Катастрофа Boeing 777 в Донецькій області

Падіння літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсом МН17 сталося на сході Донецької області 17 липня 2014 року в районі збройного протистояння між українськими урядовими силами і підтримуваними Росією бойовиками.

Авіалайнер виконував рейс MH17 за маршрутом Амстердам-Куала-Лумпур. Однак був збитий ракетою серії 9М38, випущеної із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту: 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Катастрофа MH17 стала найбільшою за кількістю загиблих в історії авіації з 11 вересня 2001 року і увійшла в десятку найбільших авіакатастроф за всю історію, будучи найбільшою на пострадянському просторі.

Рада з безпеки Нідерландів і Об'єднана слідча група дійшли висновку, що авіалайнер збила ракета класу "земля-повітря" із зенітно-ракетного комплексу "Бук" з території, контрольованої бойовиками. "Бук" належав 53-й бригаді ППО ЗС Росії і був доставлений в Україну в день катастрофи, а після запуску ракети, що збила літак, повернутий назад на російську територію.

Державна прокуратура Нідерландів звинуватила в причетності до катастрофи громадянина Росії Ігоря Стрєлкова, який командував силами сепаратистів влітку 2014 року, і трьох його підлеглих (двох громадян Росії і одного громадянина України).

Судовий процес розпочався у березні 2020 року в окружному суді Гааги.