США відреагували на відкликання закону про іноагентів у Грузії / фото usembassy.gov

В США відреагували на відкликання скандального законопроекту про іноземних агентів з боку парламентарії Грузії та закликали владу зосередити зусилля на вступі до ЄС. 

Заворушення в Грузії прокоментував речник Державного департаменту США Нед Прайс під час свого чергового брифінгу у Білому домі. За його словами, місцева влада має остаточно відмовитися від намірів застосувати закон проти народу Грузії. 

"Ми вітаємо рішення про відкликання проєкту закону про "іноземний вплив" і водночас закликаємо владну партію офіційно відмовитися від нього й не підтримувати таких законопроєктів, адже вони несумісні з грузинськими та євроатлантичними цінностями, а також захистом фундаментальних свобод", - заявив він.

Відео дня

Він підкреслив, що Вашингтон заохочує політичних лідерів Грузії у їхніх прагненнях до вступу в ЄС та пропонує разом пропрацювати окремі реформи, без впровадження яких країна не зможе отримати статус кандидата в члени організації. Він підкреслив, що саме цього прагне грузинський народ.

Грузинський народ прагне в ЄС - учасники мітингів поставили нову умову

Нагадаємо, що 9 березня провладні партії "Грузинська мрія" та "Сила народу" оприлюднили спільну заяву щодо відкликання закону про "іноагентів", який викликав бурхливу реакцію у грузинському суспільстві через свій очевидний проросійський зміст. 

Тоді парламентарі сподівалися, що це заспокоїть громадськість, яка стала відкрито демонструвати свою незгоду з діями влади на мітингах 7 березня.

Однак народ Грузії висунув до влади нові вимоги - люди вимагають завершити процедуру щодо відкликання законопроекту та обрати посилений зовнішньо-політичний курс на вступ у ЄС. Громадяни принесли з собою державну символіку і прапори ЄС на мітинги, щоб продемонструвати свою єдність з Європою. 

Вас також можуть зацікавити новини: