Ані екс-президент США, ані чинний лідер держави не можуть вирішити російське та іранське питання, вважають журналісти / колаж УНІАН з фото REUTERS та t.me/synegubov

Поки у світі починаються все більше нових війн, кандидати у президенти США - екс-очільник країни республіканець Дональд Трамп та чинний лідер американців, демократ Джо Байден займаються передвиборчою агітацією.

Про це пише The Wall Street Journal. "Світ у вогні, і США мали б проводити передвиборчі дебати про зовнішню політику. Натомість один з імовірних кандидатів, Дональд Трамп, не бажає говорити ні про що, окрім свого першого президентського терміну, а інший, Джо Байден, взагалі ледве здатен говорити на цю тему. Усім іншим доводиться заповнювати прогалини у ворожому світі", - пише видання.

На думку журналістів, команда Байдена переслідує єдину стратегію, в яку вона вірить, - дипломатію, тобто ведення переговорів. Вони також додають, що Байден намагається уникнути "великої війни" на дипломатичному рівні. Але проти головних ворогів США - Ірану, Росії та Китаю, така стратегія не працює, переконане видання.

Відео дня

"Іран, Росія і Китай - це не лише військові загрози. Жодна з них не діє в рамках традиційного розуміння Заходом силових відносин, що регулюються балансом інтересів. Натомість усі три країни під нинішнім керівництвом перетворилися на месіанські політичні рухи. Це вороги, яких не можна стримати стандартним поєднанням батога і пряника. Вони прагнуть не просто регіонального домінування, а активного підпорядкування своєму правлінню. У випадку з Іраном і Росією це означає буквально стирання з лиця землі таких опонентів, як Ізраїль і Україна", - пояснює The WSJ.

І поки Байден намагається уникнути війни дипломатично, Трамп робить ставку на нібито хороші стосунки з керівництвом цих країн. Втім, на думку журналістів, обидві ці стратегії є програшними.

У центрі уваги новини - війна між НАТО й Росією здається не такою вже й неможливою

Про можливий початок "великої війни" між РФ і НАТО нещодавно заявили журналісти Bild з посиланням на Бундестаг. Також про загрозу такої війни говорив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він наголосив, що НАТО має готуватися до такого протистояння.

Видання The Washington Post попередило, що у Москві сповнені оптимізму та впевненості, що зможуть успішно протистояти Заходу, налагодивши тісніші економічні та дипломатичні зв’язки з Китаєм та країнами Глобального півдня.

Вас також можуть зацікавити новини: