Світлана Тихановська була змушена покинути Білорусь після початку протестів / фото REUTERS

Лідера білоруської опозиції Світлану Тихановську оголосили в Росії у федеральний розшук.

Відповідна інформація розміщена на сайті МВС Росії.

Всі дані на оголошену в розшук жінку повністю збігаються з даними Світлани Тихановської. При цьому стаття КК РФ, за якою оголошена в розшук Тихановська, не уточнюється.

Відео дня
Скріншот МВС Росії

"Тихановська розшукується за договором про правову допомогу, укладеним між Росією і Білоруссю. Згідно з ним, якщо людину оголошують у розшук в одній з країн договору, вона автоматично оголошується в розшук і в іншій країні», - зазначило джерело.

Примітно, що пару днів тому Тихановська заявила про бажання зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб зрозуміти, чому він підтримує Лукашенка.

Читайте такожСША поки не визначилися щодо визнання Тихановської президентом Білорусі - Помпео

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протестів. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи щодо опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили застосувати санкції проти білоруських чиновників, що відповідальні за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України ухвалила заяву щодо подій в Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії та підтримали запровадження Євросоюзом санкцій проти білоруських посадовців.
  • Європарламент не визнав перемогу Лукашенка на виборах та визнав Координаційну раду білоруської опозиції тимчасовим представницьким органом білорусів.
  • 23 вересня, у Мінську відбулася так звана інавгурація Лукашенка.
  • Білоруська опозиція закликала розпочати безстрокову акцію непокори після цієї таємної "інавгурації".