Путін висловився про ймовірність війни з НАТО / скріншот

Прямий конфлікт між РФ і НАТО означатиме, що планета перебуває за один крок до Третьої світової війни, заявив президент Росії Володимир Путін, який розв'язав війну проти України, цинічно додавши, що навряд чи хтось хоче такого сценарію.

Як пише Reuters, відповідну заяву Путін зробив, відповідаючи на запитання щодо висловлювань президента Франції Еммануеля Макрона з приводу можливості відправки західних військ в Україну, а також щодо ризиків конфлікту між Росією і НАТО.

"У сучасному світі можливо все, - пожартував він. - Усім ясно, що це буде в одному кроці від повномасштабної Третьої світової війни. Я думаю, що навряд чи хтось у цьому зацікавлений".

При цьому Путін сказав, що військовослужбовці НАТО вже присутні в Україні: "Нічого хорошого в цьому немає, перш за все для них, тому що вони там помирають і у великих кількостях".

НАТО готується до оборони - актуальне

Як писав УНІАН, у Великій Британії заявили, що варто запровадити обов'язкову строкову службу в армії і загалом підготуватися до можливої тотальної мобілізації для стримування російської агресії. Про це сказав міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Карінс.

Він зазначив, що Латвія, яка має спільний кордон із Росією, відновила строкову службу після російського вторгнення в Україну. Усі придатні чоловіки віком від 18 до 27 років тепер зобов'язані відслужити 11 місяців в армії.

Вас також можуть зацікавити новини: