Підтримка Байдена серед молодих виборців слабшає / фото УНІАН

Політичне становище президента США Джо Байдена може опинитися під загрозою у зв'язку з його реакцією на конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС: менше чверті молодих виборців схвалюють його підхід.

Як пише The New York Times, молоді американці, які відіграли вирішальну роль у попередньому успіху Байдена на виборах, активно беруть участь у політичному житті, особливо у світлі війни в Газі, яку вони інтерпретують переважно з точки зору прав людини. Хоча вони засуджують дії ХАМАС як військові злочини, вони прагнуть до збалансованої позиції США, що підтримує як ізраїльтян, так і палестинців, і багато хто сприймає підтримку Ізраїлю як загострення близькосхідної напруженості.

Опитування показують, що підтримка Байдена серед молодих виборців слабшає, і їх інтерес зміщується в бік таких фігур, як Роберт Кеннеді-молодший і Корнел Вест, які виступають з антиістеблішментскімі ідеями. Незважаючи на зусилля адміністрації щодо вирішення різних проблем, таких як студентська заборгованість та економіка, багато молодих виборців залишаються скептичними щодо прихильності Байдена до їхніх цінностей.

Відео дня

Соціальні медіа стали значним джерелом інформації про війну для молодих американців, надаючи суворе та безпосереднє уявлення про конфлікт, впливаючи на їх сприйняття. Напередодні президентської кампанії 2024 року становище Байдена стає хитким, особливо в штатах, де проживає значна кількість молодих американців, студентів арабського походження.

Команді президента необхідно діяти обережно, щоб зберегти підтримку серед молодих виборців, які прагнуть до сміливого лідерства і прогресу на шляху до миру і справедливості для всіх, включаючи перспективу створення палестинської держави.

Вибори в США - деталі

Чинний президент США Джо Байден поступається в рейтингу своєму головному конткуренту на майбутніх виборах Дональду Трампу в 5 з 6 ключових штатів. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного на замовлення the New York Times.

Результати показують, що Байден поступається Трампу майже у всіх так званих "коливаються штатах" (swing state) – де традиційно ні демократи, ні республіканці не мають стійкої підтримки, що робить їх свого роду загальноамериканським "барометром" популярності двох партій в поточний момент.

Вас також можуть зацікавити новини: