Глава Уряду Франції оголосила про прийняття закону, що підвищує пенсійний вік / фото ua.depositphotos.com

У Франції прийняли закон про підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Сьогодні в Національній асамблеї мало відбутися голосування по цьому законопроекту, проте прем'єр-міністр Елізабет Борн з дозволу Макрона скористалася статтею 49.3 Конституції, яка дозволяє прийняти закон без схвалення парламенту, пише видання Bloomberg.

Депутати від опозиції негайно закликали до вотуму недовіри уряду.

Відео дня

"Ми не можемо робити ставки на майбутнє наших пенсій. Якби всі проголосували відповідно до своєї совісті і відповідно до своїх минулих позицій, ми б не були там, де ми сьогодні", - заявила Борн законодавцям в Парижі, коли оголосила про рішення уряду.

Якщо Макрон програє вотум недовіри, пенсійний законопроект буде анульований, а уряду доведеться піти у відставку. Але такий крок вимагатиме підтримки деяких консервативних законодавців.

Скандальний закон про підвищення пенсійного віку у Франції

10 січня прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн анонсувала підвищення пенсійного віку для французів. Основні положення реформи включають в себе підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років до 2030 року.

Франція зіткнулася з вуличними протестами і серйозними заворушеннями, оскільки транспортники і персонал нафтопереробних заводів починають страйки через план Еммануеля Макрона підвищити пенсійний вік до 64 років.

Вас також можуть зацікавити новини: