У Греції планують урізати зарплату та відстороняти від роботи невакцинованих від COVID-19 освітян - ЗМІ

Нові правила, що розробляються міністерством Греції для забезпечення навчального року з вересня як в школах, так і в університетах, стосуватимуться всіх адміністраторів і викладачів.

У Греції готують скорочення заробітної плати та інші дисциплінарні заходи для вчителів, які відмовляться пройти вакцинацію або регулярне тестування на COVID-19 перед поверненням до роботи.

Таке рішення наразі готує Міністерство освіти, пише "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

За даними видання, нові правила, що розробляються міністерством для забезпечення навчального року з вересня як в школах, так і в університетах, стосуватимуться всіх адміністраторів і викладачів.

Читайте такожДержслужбовців у Греції зобов’яжуть вакцинуватися від COVID-19

Відповідно до цих положень, крім скорочення заробітної плати, педагогічний персонал також може бути відсторонений від роботи без збереження заробітної плати до тих пір, поки не пройде вакцинацію проти коронавірусу, а тимчасовому персоналу можуть взагалі призупинити контракт.

Постійні співробітники та співробітники, що працюють за контрактами, також зіткнуться з втратою балів в системі цивільної служби, що відіб'ється на їх перспективі просування по службі або працевлаштуванні.

Наголошується, що в останні тижні в Греції зростає кількість заражень COVID-19, що змусило уряд зобов'язати до вакцинації медичних працівників та співробітників будинків для літніх людей.

Також були запроваджені нові обмеження по всій країні, в тому числі дозволено тільки вакцинованим клієнтам відвідувати в приміщеннях ресторани та клуби.

Вас також можуть зацікавити новини