У Китаї чоловік накинувся на ізраїльського дипломата / фото ua.depositphotos.com

У Пекіні чоловік напав з ножем на співробітника ізраїльського посольства. Про це повідомляє The Times of Israel з посиланням на Міністерство закордонних справ.

Відомо, що інцидент стався не на території посольства Ізраїлю. Чоловік завдав потерпілому множинні удари ножем, той кричав і намагався захиститися. Все це відбувалося на жвавій вулиці, кілька людей спостерігали за подією, проте побоювалися підійти. 

"Співробітник проходить лікування в лікарні і знаходиться в стабільному стані. Мотив нападу з'ясовується", - йдеться в заяві Міністерства.

Відео дня

Небезпека нападів 13 жовтня

Як відомо, після нападу ХАМАС на Ізраїль і ударів у відповідь по сектору Гази, один із засновників терористичної організації Халед Машаль звернувся до мусульман і закликав їх "влаштувати євреям справжній погром" у п'ятницю, 13 жовтня.

Прем'єр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що в останні дні вони фіксують "відверто огидне зростання числа антисемітських інцидентів".

ЗМІ писали, що в Лондоні вандали напали на єврейський ресторан. Велика Британія і ряд інших країн прийняли рішення посилити охорону єврейських громад.

У Франції сьогодні вранці чоловік з ножем прийшов на територію школи і напав на вчителів і охоронця. Місцеві ЗМІ з'ясували, що він родом з Росії. В результаті нападу загинув один учитель, ще дві людини знаходяться в критичному стані.

Вас також можуть зацікавити новини: