На відео, опублікованих у соцмережах, видно клуби диму, що піднімаються з місця аварії / скріншот

У Непалі в неділю вранці, 15 січня, розбився літак ATR 72 авіакомпанії Yeti Airlines, який летів до Покхари з Катманду. Ця авіакатастрофа стала найжахливішою за 30 років у цій малій Гімалайській країні.

Загалом на борту літака, який розбився між старим аеропортом і міжнародним аеропортом Покхара, перебували 68 пасажирів і чотири члени екіпажу, пише The Kathmandu Post. Серед пасажирів були троє немовлят, троє дітей і 62 дорослих.

Генеральний директор міжнародного аеропорту Трібхуван Премнат Тхакур повідомив, що літак із реєстраційним номером 9N-ANC вилетів із Катманду о 10:30 за місцевим часом (6:45 за Києвом).

На зображеннях і відео, опублікованих у соціальних мережах, видно клуби диму, що піднімаються з місця аварії.

За даними Управління цивільної авіації Непалу, серед пасажирів були 53 непальці, п'ятеро індійців, четверо росіян, один ірландець, один австралієць, один аргентинець, два корейці та один француз. Попередньо, в результаті авіакатастрофи усі, хто був на борту, загинули.

В Міністерстві закордонних справ України згодом зазначили, що українців не було на борту літака, що розбився.

"За інформацією непальської сторони, українців не було на борту літака, який зазнав катастрофи на заході Непалу", - повідомив повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Як повідомляє The Kathmandu Post, наразі рятувальники дістали тіла 68 жертв авіакатастрофи. Йдуть пошуки ще чотирьох людей.

Літак розбився між старим аеропортом і міжнародним аеропортом Покхара / графіка avherald.com

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році троє загинули, четверо поранені в результаті авіакатастрофи в аеропорту Тенцінг-Хілларі непальського міста Лукла. Невеликий літак Let-410 компанії Summit Air, який прямував до Катманду, під час зльоту врізався у вертоліт компанії Manang Air і з'їхав зі злітної смуги.

Вас також можуть зацікавити новини: