Путін всупереч своїм заявам посилив НАТО / скріншот

Результати саміту НАТО в Мадриді й майбутнє розширення Альянсу за рахунок двох країн показало, що диктатор Путін всупереч своїм деклараціям досяг протилежного.

Таку думку висловив "Обозревателю" російський публіцист і соціолог Ігор Ейдман.

"Путін, дурник, думав, що швидко захопить Україну, всі злякаються "Великої Росії", а НАТО від страху ганебно розвалиться. Але в результаті кремлівський лідер отримає фундаментальне посилення Альянсу", - констатував він.

Відео дня

За словами соціолога, вступом до НАТО Швеції та Фінляндії встановлюється повне панування Альянсу в Балтиці.

"Причому у Швеції - серйозна і в хорошому стані армія. Навіть Німеччина, яка за розмірами значно більша, останні десятиліття приділяла набагато менше уваги своїй обороні", - додав Ейдман.

Крім того, США збільшують сили та озброєння в Європі, а німецька армія має намір в найближчі пару років провести радикальне посилення.

"Тобто замість того, щоб послабити, розколоти, розвалити НАТО, Путін в результаті своєї злочинної авантюри в Україні цей альянс радикально посилив. Тепер же у Кремля залишилося два варіанти. Перший - Росія програє "гарячу" війну з Україною і "холодну" з НАТО протягом якогось часу. А після цього режим Путіна впаде. Другий варіант - російський диктатор почне ядерну війну. В кінцевому підсумку він теж програє і впаде, але передувати цьому буде глобальна світова катастрофа", - говорить соціолог.

Він переконаний, що обидва варіанти для Путіна означають кінець, крах і смерть, питання полягає в кількості жертв.

"При найгіршому варіанті - тобто в разі ядерної війни - жертвами російського режиму стануть десятки або навіть сотні мільйонів людей. І я такий варіант виключити не можу. Імовірність подібного результату - менше 50%, проте вона є і вона значима", - вважає публіцист.

Напередодні Путін заявив, що війська його країни "досягають своїх цілей" в ході війни в Україні.