Путін ставить генералам цілі, які ті не можуть виконати / REUTERS

Російський диктатор Путін часто змінює генералів в керівництві Генштабу РФ через те, що вони не встигають виконувати його накази - вони постійно змінюються.

Таке пояснення дав радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів, пише "Обозреватель".

При цьому якісних змін після кадрових перестановок в російській армії не буде, вважає він.

Відео дня

"Путін постійно змінює цілі. Його командири не встигають з виконанням будь-яких цілей, які він ставить. Навіть взяття Сєвєродонецька відбулося, але зі значним запізненням від його плану", - нагадав він.

Андрусів прогнозує, що кадрові перестановки триватимуть далі й відбуватимуться регулярно. При цьому він звернув увагу на те, що відсторонення від командування військами РФ в Україні генерала Олександра Дворнікова дуже показово, оскільки він належить до оточення Путіна.

"Дуже показово, що Путін починає міняти наближених до себе. Двірників був таким. Це означає, що він відчуває безсилля", - підкреслив радник міністра.

"Але треба розуміти, що всі ці люди виховані в одній культурі військового мислення, в культурі одних підходів. І дійсно, від зміни командування особливих змін не буде", - запевнив він.

Раніше в американському Інституті вивчення війни повідомили, що на п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України за ведення війни відповідає російський генерал - полковник Геннадій Жидко.