Падіння російського дрона в Румунії: розслідувачі встановили місце удару (фото)

Вони проаналізували відповідні фото та відео.

Російський дрон, що впав на території Румунії під час атаки на Одеську область, впав менш ніж за кілометр від кордону України.

Про це йдеться в OSINT-розслідуванні спільноти GeoConfirmed в Twitter. Волонтери зібрали фотографії та відео падіння безпілотного апарату, встановивши можливий район аварії - румунська сторона річки Дунай, приблизні координати: 45.328864, 28.803601. 

Судячи з карт, російський безпілотний літальний апарат міг впасти в 700 метрах від кордону України.

В OSINT-спільноті вважають, що заява влади України про падіння дрона є правдивою. При цьому вони допускають, що БПЛА могла збити українська протиповітряна оборона. До такого висновку вони прийшли, "грунтуючись на повідомленнях України про те, що вони можуть збивати/влучати у велику кількість "Шахедів".

Падіння дрона на території Румунії: що відомо

Нагадаємо, в ніч на 4 вересня російські загарбники запустили дрони-камікадзе по Одеській області. Вранці в Державній прикордонній службі заявили, що на території Румунії сталося дві детонації БПЛА.

У Міністерстві оборони, як і в уряді Румунії, заявили, що не фіксували таких інцидентів. З аналогічною заявою виступив і президент країни Клаус Йоханніс.

У Міністерстві закордонних справ України кажуть, що мають фотодокази того, що дрони дійсно впали в Румунії. А в Раді нацбезпеки звинуватили країну в спробі "надіти чорні окуляри".

Вас також можуть зацікавити новини: