Данілов розкритикував НАТО / скріншот

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов невтішно висловився на адресу НАТО через відсутність належної реакції на заліт і вибухи російських дронів на території Румунії.

"Простий випадок, який стався у Румунії, де зараз одягають чорні окуляри і роблять вигляд, що вони "нічого не бачили". На румунську сторону випадково чи не випадково залетіли ірансько-російські Shahed і вибухнули, то НАТО спокійно за цим спостерігає і каже: "Не було такого". Ви таким чином можете догратися до того, що воно у вас буде кипіти, а ви будете говорити, що воно холодне", - заявив він.

На його думку, це дуже небезпечні приклади.

"Можу навести приклад, коли у 2014 році, для всього світу це не було таємницею, що саме російська ракета збила цивільний літак M17, коли загинуло 298 людей, більшість з яких - громадяни країн НАТО. Чи захистило НАТО своїх громадян? Ні", - додав Данілов.

Дрони РФ в Румунії - що повідомлялося 

Нагадаємо, днями Росія атакувала Одеську область ударними дронами іранського походження Shahed. При цьому БПЛА впали на території Румунії, всього зафіксували дві детонації.

Пізніше в Міноборони Румунії сказали, що "категорично заперечують" дану інформацію, а голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази.

Вас також можуть зацікавити новини: