У США розповіли подробиці про масовану атаку Ірану на Ізраїль / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В ході масованої повітряної атаки Ірану на Ізраїль половина запущених балістичних ракет не злетіла або впала в польоті. Про це пише ABC News з посиланням на чиновників США.

"Щонайменше половина балістичних ракет, запущених Іраном по Ізраїлю, або не запустилися, або зазнали невдачі в польоті, або розбилися, не досягнувши своїх цілей в Ізраїлі", - йдеться у повідомленні.

Якщо це дійсно так, зазначає ABC News, це означало б, що Ізраїлю та його союзникам довелося збити лише половину балістичних ракет, запущених Іраном.

Відео дня

Раніше чиновник США повідомив виданню, що серед понад 300 безпілотників, крилатих і балістичних ракет було від 115 до 135 балістичних ракет, спрямованих на Ізраїль.

Також у Збройних силах США повідомили, що під час атаки Ірану на Ізраїль знищили 80 безпілотників і щонайменше шість балістичних ракет.

Раніше США заявляли, що перехопили 70 дронів. Зазначалося, що серед перехоплених цілей - балістична ракета, яка була на ракеті-носії, і сім безпілотників до того, як вони відірвались від землі.

Атака Ірану на Ізраїль

У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль ракетами та дронами-камікадзе. В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що було запущено понад 185 безпілотників, понад 36 крилатих та 110 балістичних ракет. Майже 99% з них перехопили, в цьому допомагали союзники.

Водночас, зазначають аналітики, масована атака Ірана на Ізраїль може бути лише початком, Тегеран має у своєму розпорядженні тисячі ракет та дронів-камікадзе

Вас також можуть зацікавити новини: