Лукашенко зараз хворіє / фото getty images

У разі випадку смерті самопроголошеного президента Олександра Лукашенка КДБ Білорусі не зможе втримати його режим у країні, Білорусь охоплять масові протести.

Про це заявив екс-працівник СБУ Іван Ступак в ефірі "Еспресо", коментуючи 5-денну відсутність Лукашенка на публіці. Наразі багато хто вважає, що політик хворіє.

"КДБ - це в них локальна білоруська сила. Проте, що цікаво — наприклад в Румунії, коли режим Чаушеску почав тріщати по швах, буквально за 6 днів його режим впав, президента розстріляли. Секуритате, їхня спецслужба, що була більшою за розмахом, масштабами та жорстокістю ніж білоруський КДБ, не змогла втриматися від масових заворушень. Тобто, якщо будуть протести серед простих білорусів, якщо до них ще й приєднаються люди з полку Кастуся Калиновського, які воюють зараз за Україну, то я впевнений, що ситуація в Білорусі швидко зміниться", - пояснив Ступак.

Відео дня

Хвороба Лукашенка - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, Лукашенку стало погано на параді 9 травня у Москві. У зв'язку з цим йому викликали бригаду медиків, а потім й взагалі відправили додому. У Мінську диктатор все ж вийшов до журналістів, кульгаючи. Нещодавно стало відомо, що він їздив у президентську клініку в Дроздах.

За даними ЗМІ, в організмі Лукашенка стався серйозний збій. Він спровокував хвороби ендокринної системи та серця. Для лікування Лукашенка неодноразово вилітали російські професори.

Видання "Наша Ніва" заявило, що білоруський президент підхопив вірус, який вже встигли діагностувати у кількох його близьких.

Вас також можуть зацікавити новини: