Суд дав Шилову загалом рік в’язниці \ Фото УНІАН

Суд в Естонії засудив до чотирьох місяців ув’язнення російського далекобійника з Пскова Володимира Шилова, який купив на донати дрони для російської армії, яка воює проти України.

Як передає видання Delfi, загалом Шилову дали рік в’язниці – чотири місяці він проведе за ґратами, решта вісім будуть умовними з чотирирічним випробувальним терміном.

Разом із Шиловим вирок винесли двом чоловікам, які йому допомагали: Іллі та Руслану Голембовським, які пожертвували гроші на купівлю дронів. Обох засудили до п’яти місяців ув’язнення умовно з випробувальним терміном на рік та вісім місяців.

Відео дня

Володимира Шилова арештували 28 травня на кордоні, коли він перевозив до Росії три дрони, які планував потім відправити російській армії на війну проти України. Гроші на дрони він збирав у забороненій в Україні соцмережі "Вконтактє", де на нього підписані 3300 осіб. Наразі вони збирають йому гроші на адвоката.

Шилову загрожувало до п’яти років ув’язнення. Прокуратура Естонії визнала купівлю дронів "участю або підтримкою акту агресії іноземної держави".

Нагадаємо, в Естонії передбачена кримінальна відповідальність за участь у війні проти України на боці Росії, а також адміністративна – за публічну демонстрацію російської символіки.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня стало відомо, що в Естонії заборонять росіянам і білорусам володіти зброєю.

Вас також можуть зацікавити новини: