Олег Ніколенко уточнив кількість жертв серед громадян України в Ізраїлі / фото УНІАН

В Державі Ізраїль після терористичного нападу ХАМАС зросла кількість жертв серед українців. Про це у коментарі кореспонденту УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"На жаль, зросла кількість жертв серед українців в Ізраїлі. Загалом нині маємо підтверджену інформацію про 21 загиблого українця, а також 1 зниклого безвісти", - повідомив Ніколенко.

При цьому, у Секторі Гази відомо про 3 загиблих (двоє дітей та доросла людина), а також 6 поранених, із яких 3 дітей. Громадяни мають поранення різного ступеню тяжкості, їм надається медична допомога.

Відео дня

"357 українців, із яких 208 жінок, висловили бажання евакуюватися із палестинського анклаву. Українські дипломатичні установи підтримують із ними постійний зв‘язок. Водночас контрольно-пропускний пункт "Рафах" на кордоні Сектору Гази та Єгипту наразі не працює. Можливості виїхати наразі немає. Це стосується не лише наших громадян, але і громадян інших держав", - відзначив речник.

У цьому зв'язку, дипломат відзначив, що МЗС України спільно із партнерами працює із причетними сторонами, аби отримати дозвіл на якнайшвидше вивезення людей.

Загибель українців в Ізраїлі - що повідомлялося раніше

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив про загибель 23 українців.

В Міністерстві закордонних справ України зауважили що це дані Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю, тоді як відомості української сторони наразі відрізняються. Раніше в МЗС України підтверджували загибель 13 українців.

Вас також можуть зацікавити новини: