Повідомлялось, що французькі полки прямують до Румунії, готуючись до розгортання в Україні / фото ua.depositphotos.com

На тлі останніх гучних заяв президента Франції Емманюеля Макрона з'явилася інформація, що французькі полки нібито прямують до Румунії, готуючись до розгортання в Україні проти російської армії, зокрема в Одесі.

Як пише FranceNews24, серед них згадується 2-й Іноземний піхотний полк. Однак сайт "інформаційного ресурсу" є "клоном" справжнього FranceNews24, тому що у нього немає жодних даних та контактів, немає сторінки у Вікіпедії.

Варто зазначити, що французький Іноземний легіон зробив репост запису, у якому цитується стаття про те, що Макрон думає про розміщення французьких військ в Одесі.

Відео дня

В свою чергу, нардеп Олексій Гончаренко зазначив, що сайт який поширює це повідомлення - фейковий.

"Не говорив Макрон про переброску полків і відправлення в Одесу. Якби йшло до цього, то Рада б голосувала дозвіл на введення військ.  Давайте трохи заспокоїмось і не будем накручуватись. Не буде поки французьких, німецьких, американських військ в Україні. Не та зараз ситуація, щоб наші союзники вступили у війну", - додав він.

Скріншот

Можливість розміщення французьких військ в Україні - деталі

Влада Франції почала розглядати можливість відправки своїх солдатів в Україну ще влітку минулого року, пише видання Le Monde. Спочатку це питання порушили на засіданні Ради безпеки в Єлисейському палаці 12 червня, після того як президент Емманюель Макрон публічно висловився за якнайшвидший вступ України до НАТО.

За даними джерел видання, варіант із відправленням військ обговорювали в "обстановці суворої секретності". "Роль військових полягає в підготовці якомога більшої кількості варіантів, щоб допомогти президенту республіки ухвалити політичне і військове рішення", - пояснив начальник штабу французької армії П'єр Шилль.

Вас також можуть зацікавити новини: