Частина найманців ПВК "Вагнер" передислокувалися до Білорусі після заколоту / фото Міноборони Білорусі

Наразі у Білорусі не фіксують виведення сил найманців ПВК "Вагнер" з їхньої головної бази у країні - з табору в селі Ціль Осиповицького району, повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Зазначається, що ввечері 23 серпня, у день загибелі керівництва ПВК в околицях табору фіксувалися перебої у роботі інтернету.

"Відзначимо, що згідно з даними супутникових знімків від 15 серпня, у польовому таборі в селі Ціль спостерігалося незначне збільшення техніки. Також з 28 липня по 15 серпня у таборі було розібрано близько 35 наметів з майже 300. В цілому можна констатувати, що ситуація на території табору не статична і постійно змінюється", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У групі задаються питанням про подальшу долю найманців "Вагнера", які ще недавно збиралися міцно і надовго влаштуватися в Білорусі.

"Відразу після інформації про загибель Пригожина почала поширюватися версія, що загибель керівництва ПВК "Вагнер" може призвести до ліквідації структури ПВК як такої і, відповідно, виведення найманців з Білорусі. Не заперечуючи можливість такого сценарію, хотілося б застерегти від надмірно передчасних висновків. Враховуючи, що новина про загибель Пригожина стала несподіваною (хоча і очікуваною), для початку внутрішніх процесів реорганізації ПВК і прийняття рішень необхідно якийсь час", - пише "Беларускі Гаюн".

Оновлено. У мережі з'являється інформація, що деяких "вагнерівців" у Білорусі відправляють у тривалі відпустки. Є ймовірність, що частину найманців перекидають до Африки.

Загибель Пригожина і його заступників - подробиці

Нагадаємо, ввечері 23 серпня в Тверській області РФ розбився літак Embraer власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Він, два його зама, чотири найманця і три члени екіпажу загинули. 

Пізніше був опублікований повний список загиблих "вагнерівців" і ким вони були. Повідомлялося, що на місці аварії виявили останки усіх 10 осіб, які були на борту літака.

Відразу після падіння літака Пригожина на аеродром "Мачулищі" у Білорусі з Росії прилетів Іл-76 ВКС РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: