Великобританія вже заморозила російські активи на 20 мільярдів доларів

Країна подвоює кількість співробітників Управління зі здійснення фінансових санкцій, щоб зберігати санкційний тиск на Росію.

Великобританія заморозила російські активи на загальну суму 18,4 млрд фунтів стерлінгів (20,9 млрд доларів США) з моменту введення жорстких антиросійських санкцій після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як пише Bloomberg, ця цифра включає лише фінансові активи, зокрема, акції та грошові кошти. 

В Управлінні зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) заявили, що російських активів заморожено приблизно на 6 мільярдів фунтів стерлінгів більше, ніж активів усіх інших режимів, на які поширюються санкції. 

Великобританія разом зі своїми союзниками ввела обмеження на більш ніж 1200 осіб і 120 підприємств. При цьому Міністерство фінансів отримало 236 звітів про порушення санкцій. 

"Ми ввели найсуворіші санкції щодо Росії, і це завдає шкоди їхній військовій машині. Щоб переконатися, що ми робимо все можливе, щоб зберегти тиск на корумпованих поплічників Путіна, ми більш ніж удвічі збільшуємо чисельність співробітників OFSI", – оголосив молодший міністр фінансів Великобританії Ендрю Гріффіт. 

Замороження російських активів

Як писав УНІАН, Європейський Союз заморозив російські активи на 17,5 мільярда євро. Зараз Європейський Союз вивчає можливість використання заморожених активів, у тому числі – російського центрального банку, для відновлення України. 

Влада Чехії заявила, що у них є ідеї про конфіскацію російського майна, замороженого в країні. Прага має намір надати Україні 20 мільйонів доларів щорічно на відновлення країни.

У США триває дискусія про майбутнє заморожених активів РФ. Демократична партія пропонує фінансувати Україну за рахунок заарештованих активів РФ, проте група республіканців у Палаті Представників і Сенаті США виступили проти.

В Офісі президента України закликали країни Заходу припинити шукати виправдання і передати Україні заморожені російські активи.

Вас також можуть зацікавити новини: