У Грузії розслідують спробу повалення влади

Парламентські вибори у Грузії пройшли 31 жовтня.

Напередодні парламентських виборів грузинські правоохоронці відкрили справу за статтею про спробу повалення влади.

Про це йдеться на сайті Служби державної безпеки.

Читайте такожБайден про свою очікувану перемогу: цифри показують впевнену картину

У Службі кажуть, що отримали інформацію про план «певних осіб» повалити уряд силовим шляхом – створенням мобільних груп з екс-військових та правоохоронців – у випадку небажаного результату на виборах.

У рамках слідства опитали свідків та допитали одного з членів уряду, який надав поліції список груп, яких деякі політики хотіли націлити під час виборчої кампанії.

Розслідування триває.

Парламентські вибори у Грузії пройшли 31 жовтня. Напередодні чинна влада країни відмовила українським спостерігачам-депутатам у в’їзді, оскільки ті не приховували своєї політичної симпатії Саакашвілі.

Партія «Єдиний національний рух», яку пов’язують з екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі, за даними екзит-полів 1 листопада, посідає на виборах друге місце, тоді як провладна «Грузинська мрія» забирає найбільше голосів. Однак обидві політичні сили та ще 7 партій проходять до парламенту.

Раніше представники «ЄНР» заявляли, що пропонуватимуть на посаду прем’єра Міхеїла Саакашвілі у випадку своєї перемоги 31 жовтня. Офіційний Тбілісі у відповідь нагадали, що проти колишнього глави держави відкрито низку кримінальних справ.